Keşkül-ü Fukara
Keşkül-ü Fukara Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı pirinç unu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı badem
Keşkül-ü Fukara Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bademleri bir kabın içinde 10 dakika haşlayalım. Kabuklarını elimizle soyalım. Bademleri iri kalacak halde rondodan geçirelim.
- Badem hariç bütün materyalleri karıştırıp ocağa alalım. Karıştırarak orta ateşte pişirelim.
- Koyulaşan keşküle fıstıkları ekleyip, karıştıralım. Kaselere paylaştıralım.
- Bir gece dolapta beklettim. Sonrasında tatlımız servise hazır.
Keşkül-ü Fukara Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








