Keşkül-ü Fukara

Keşkül-ü Fukara Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı badem

Keşkül-ü Fukara Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bademleri bir kabın içinde 10 dakika haşlayalım. Kabuklarını elimizle soyalım. Bademleri iri kalacak halde rondodan geçirelim.
  2. Badem hariç bütün materyalleri karıştırıp ocağa alalım. Karıştırarak orta ateşte pişirelim.
  3. Koyulaşan keşküle fıstıkları ekleyip, karıştıralım. Kaselere paylaştıralım.
  4. Bir gece dolapta beklettim. Sonrasında tatlımız servise hazır.

Keşkül-ü Fukara Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Spoonful Tarifi
Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası
Kolay Yoğurt Mayalama
Vişneli Kırmızı Pancar Salatasi
Kahve Yanı Yulaflı Topçuklar
Peynirli Kek
Hdabla | © 2025 |