Peynirli Poğaça Tarifi

Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un

İçi için;

  • Peynir

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelik ılık suyu ve mayayı bir kaba alın akabinde süt, toz şeker, sıvı yağı, yumurta akını ekleyip karıştırın akabinde tuz ekleyin.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyip karıştırın hamurunuz yumuşak ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
  3. Hamurunuzu 1 saat dinlendirin sonra küçük bir beze hâline getirip, 15 dk dinlendirin.
  4. Bezeleri teker teker açıp içine peynir koyup kapatıp elinizle yuvarlayınız tepside 15 dk dinlendirip üzerine yumurta sarısını sürün.
  5. Bir tane çatal alıp hamurun üstüne bastırıp iz çıkarın 180 c ısıtılmış fırında 20 dk pişiriniz.

Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Çıtır Patatesli Kesme Rulo Börek
Poğoça
Kıymalı Pide
Kahvaltılık Çökelek Tarifi Antep Usulü
Çaylı Islak Kek (Videolu)
İçli Köfte
Hdabla | © 2025 |