Yoğurt Çorbası (Daha Önce Denenmemiş Kavurmalı Harika Lezzet)
Yoğurt Çorbası (Daha Evvel Denenmemiş Kavurmalı Kusursuz Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı pirinç
- 5 su bardağı su
- 1 kase yoğurt
- 1 kaşık un (silme)
- Yumurta büyüklüğünde dondurulmuş kavurma
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Sos için:
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yoğurt Çorbası (Daha Evvel Denenmemiş Kavurmalı Şahane Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri düzgünce yıkıyoruz ve 5 su bardağı suyla tencereye alıp, pişmesini bekliyoruz.
- Kaynadıktan sonra içine kavurmayı minik minik keserek atabiliriz.
- Bir kase yoğurt içine 1 kaşık unu ekleyerek pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
- Pirinçler pişince içine un ve yoğurt olan kasenin içine pirincin kaynayan suyundan 3-4 kaşık koyarak karıştırıyoruz ki sıcaklıkla ansızın buluşup, kesilmesin.
- Kaseyi tencereye yavaşça boşaltıyoruz bu ortada karıştırmayı hiç durdurmuyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Yağı ısıtıp, içine nane ve biberi ekliyoruz ve bu karışımı çorbaya döküyoruz. Çorbayı ocaktan alıp, servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Yoğurt Çorbası (Daha Evvel Denenmemiş Kavurmalı Mükemmel Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








