10 Dakikada Pişmeyen Tiramisu

10 Dakikada Pişmeyen Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 ml krema (1 paket)
  • 300-350 gram labne
  • 1 paket kedi lisanı (yarım pakette olabilir)
  • 1 su bardağından bir parmak fazla şeker
  • 1 su bardağı filtre kahve yahut granül kahve

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı filtre kahve

10 Dakikada Pişmeyen Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Krema kıvam alana kadar mikser yardımı ile birkaç dakika çırpılır.
  2. Kıvam alan kremaya şeker ilave edilir ve eriyene kadar mikser ile yaklaşık 5 dk çırpılmaya devam edilir.
  3. Eriyen şeker üzerine labne bir spatula yardımı ile eklenir ve bu etapta mikser sokmadan spatula ile labne güzelce kremaya yedirilir.
  4. Bu tanım küçük borcama nazarandır. Biz kremayı ağır sevdiğimizden yarım paket kedi lisanı kullanıyorum. Kedi lisanları kahve ile ıslatılıp borcamın altına dizilir.
  5. Üzerine krema eklenir. Siz bu basamakta bir paket kedi lisanı kullanıp iki kat yapabilirsiniz. Şayet o denli yapacaksanız, kahveyi daha fazla demlemelisiniz.
  6. En son üzerine süzgeç yardımı ile karıştırdığımız kakao ve filtre kahve serpilir. Biz kahve yoğunluğunu sevdiğimizden ben kahve de döküyorum isterseniz yalnızca kakao da serpebilirsiniz.
  7. 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Bir gece bekletirseniz çok daha hoş olacaktır. Afiyet olsun.

10 Dakikada Pişmeyen Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kraliçe Pastası
Salatalık Mezesi
Köz Biber Mezesi
Sufle Tadında Islak Kek
Mayalı Pişi Tarifi ( Asla Yağ Çekmiyor )
Kupta Kadayıflı Muhallebi
Hdabla | © 2025 |