Ekmekte Et Tantuni
Ekmekte Et Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram ince doğranmış dana eti
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (mersinliler pamuk yağı kullanıyor ancak ben kullanmadım)
- 1 küp küp kabuğu soyulmuş domates
- 1 büyük uzunluk ince doğranmış soğan
- Yarım demet maydanoz ince kıyılmış
- 3 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
- 1 çay kaşığı silme kimyon
Ekmekte Et Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Doğradığınız eti düdüklü tencere haşlayın.
- Haşlanan eti uygun tencere ye alıp etin suyundan 3 -4 kepçe ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyunu çeken etin üzerine sıvı yağ ek edip biraz kavurun sonra bir bardak daha et suyu ekleyin.
- Ardından kırmızı tozbiber, tuz ve kimyonunu ekleyin görseldeki üzere tencerenin ortasını boş bırakın.
- Boş bıraktığınız yere ekmeğin içini banın ve et, domates, maydanozlu soğandan ekmeğin içine koyun, tercihe bağlı limon sıkın ve tantuni hazır. Afiyet olsun.
Ekmekte Et Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














