Kavrulmuş Kadayıflı Muhallebi
Kavrulmuş Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram hazır kavrulmuş kadayıf
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı ceviz
Muhallebisi için;
- 1 lt süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
2 renkli yapmak isteyene;
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı nutella
Kavrulmuş Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağını tencereye alalım kadayıf, şeker, ceviz, toz şeker ilave edip, 4 -5 dakika kısık ateşte kavuralım kavrulmuş kadayıf olduğu için çok fazla kavurmaya gerek yok 4- 5 dakika kâfi.
- Muhallebi için; tencereye süt, şeker, un, nişasta koyup güzelce karıştıralım. Kısık ateşte kıvam alana kadar karıştıralım kaynamaya başladıktan altını kısarak 2-3 dakika daha kaynatalım.
- Muhallebinin altını kapattıktan sonra vanilya ve tereyağı ekleyelim cam bir kaseye alıp, arayarak karıştırarak soğumaya bırakalım ben iki renkli yaptım kremayı ikiye bölüp, yarısına nutella ve kakao ek edip karıştırdım.
- Kabın en altına kakaolu karışımı ortaya kavrulmuş kadayıf üstüne beyaz olan kısmını döküp dolaba soğuması için kaldıralım.
- En üstüne servis sırasında kadayıfı dökelim yumuşaması için kadayıfları soğuduktan sonra saklama kabında saklayalım servis öncesi dökelim. Afiyet olsun.
Kavrulmuş Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













