Kapalı Lahmacun
Kapalı Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 6 su bardağı un
- 2.5 – 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- 300 gram yağlı kıyma
- 2 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 orta uzunluk domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 5 adet yeşil biber
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Üzerine sürmek için;
- 50 gr tereyağ
Kapalı Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un üzerine tuz serpilir. Yağ dökülür. Denetimli olarak su eği ile orta sert bir hamur hazırlanır. En az yarım saat dinlenmeye bırakılır.
- Kıymalı harç için; soğan, biber, sarımsak ve domates varsa el rondosu ile fazla ezmeden çekilir. Maydanoz ince ince kıyılır. Başka materyaller de eklenerek karıştırılır.
- Dinlenen hamur bezelere ayrılır. Açılır. Kapalı olarak yapılacaksa yarısına kıymalı harç konulur. Kenarları bastırarak kapatılır.
- Önlü ,arkalı yağsız halde tavada pişirilir. Çıkarınca üzerine tereyağ sürülür.
- Açık formda yapılacaksa beze yuvarlak açılır. Üzerine kıyması serilir. Tavaya alınır ve üzerine kapak kapatilir. Kıymalı harç pişip hamurun altı kızarana kadar pişirilir. Afiyet şifa olsun ❣️
Kapalı Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















