Kapalı Lahmacun

Kapalı Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 6 su bardağı un
  • 2.5 – 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 300 gram yağlı kıyma
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 orta uzunluk domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 5 adet yeşil biber
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı

Üzerine sürmek için;

  • 50 gr tereyağ

Kapalı Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un üzerine tuz serpilir. Yağ dökülür. Denetimli olarak su eği ile orta sert bir hamur hazırlanır. En az yarım saat dinlenmeye bırakılır.
  2. Kıymalı harç için; soğan, biber, sarımsak ve domates varsa el rondosu ile fazla ezmeden çekilir. Maydanoz ince ince kıyılır. Başka materyaller de eklenerek karıştırılır.
  3. Dinlenen hamur bezelere ayrılır. Açılır. Kapalı olarak yapılacaksa yarısına kıymalı harç konulur. Kenarları bastırarak kapatılır.
  4. Önlü ,arkalı yağsız halde tavada pişirilir. Çıkarınca üzerine tereyağ sürülür.
  5. Açık formda yapılacaksa beze yuvarlak açılır. Üzerine kıyması serilir. Tavaya alınır ve üzerine kapak kapatilir. Kıymalı harç pişip hamurun altı kızarana kadar pişirilir. Afiyet şifa olsun ❣️

Kapalı Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kiremit Köfte
Şehriyeli Pirinç Pilavı
Ananaslı Tavuk Sote (Pcos Dostu – Tatlı Tuzlu Uyumu)
Yoğurtlu Dereotlu Bezelye
Bisküvili Pasta
Tahinli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |