Çilekli Cheesecake

Çilekli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 1/5 paket yulaflı bisküvi
  • 50 gram tereyağ

Kreması için:

  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 300 gram labne
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üst sos için:

  • Yarım kilo çilek reçeli
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı su

Çilekli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bisküvileri robotta çektiriyoruz, tereyağı eritip üzerine döküyoruz yeterlice karıştırıp kek kalıbının tabanına döküp eşit olacak biçimde bastırıyoruz. Buz dolabına kaldırıyoruz.
  2. Kreması için ocağa tencere koyuyoruz, unu, mısır unu, şeker, yumurta sarısı ve sütü ek edip karıştırıyoruz.
  3. Kıvam almaya başlayınca içine vanilya ve tereyağı ek ediyoruz altını kapatıyoruz.
  4. Soğuyunca labne peyniri ek edip mikserle çırpıyoruz pürüzsüz kıvam olmasını sağlıyoruz.
  5. Başka bir tavada blendırdan geçirdiğim çilek reçelimi süzgeçtende geçirip fazla çekirdeğini alıyorum.
  6. Tavanın içine döküp pişirmeye başlıyorum.
  7. Bir kasenin içinde mısır ununu ve suyu uygunca karıştırıp çileğin üstüne ek edip süratlice karıştırarak devam edelim istediğimiz kıvama gelene kadar karıştır sonra altını kapatın.
  8. Dolaptan kek kalıbını çıkartın.
  9. Üzerine soğuyan kremamızı ek edin tabanı düzleyin.
  10. Soğuyan sosuda kremanın üzerine dökün ve hoş bir halde düzleyin üzerini kapatın ,dolapta dinlenmeye bırakın. Şimdiden afiyet olsun.

Çilekli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Fıstıklı Kolay Katmer
Tavada Dört Katlı Pasta
Muzlu Pankek
Fırında Makarna Börek
Mevsim Meyveli Tartolet
Karnabaharlı Brokoli Salata
Hdabla | © 2025 |