Çilekli Cheesecake
Çilekli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 1/5 paket yulaflı bisküvi
- 50 gram tereyağ
Kreması için:
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 300 gram labne
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Üst sos için:
- Yarım kilo çilek reçeli
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı su
Çilekli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri robotta çektiriyoruz, tereyağı eritip üzerine döküyoruz yeterlice karıştırıp kek kalıbının tabanına döküp eşit olacak biçimde bastırıyoruz. Buz dolabına kaldırıyoruz.
- Kreması için ocağa tencere koyuyoruz, unu, mısır unu, şeker, yumurta sarısı ve sütü ek edip karıştırıyoruz.
- Kıvam almaya başlayınca içine vanilya ve tereyağı ek ediyoruz altını kapatıyoruz.
- Soğuyunca labne peyniri ek edip mikserle çırpıyoruz pürüzsüz kıvam olmasını sağlıyoruz.
- Başka bir tavada blendırdan geçirdiğim çilek reçelimi süzgeçtende geçirip fazla çekirdeğini alıyorum.
- Tavanın içine döküp pişirmeye başlıyorum.
- Bir kasenin içinde mısır ununu ve suyu uygunca karıştırıp çileğin üstüne ek edip süratlice karıştırarak devam edelim istediğimiz kıvama gelene kadar karıştır sonra altını kapatın.
- Dolaptan kek kalıbını çıkartın.
- Üzerine soğuyan kremamızı ek edin tabanı düzleyin.
- Soğuyan sosuda kremanın üzerine dökün ve hoş bir halde düzleyin üzerini kapatın ,dolapta dinlenmeye bırakın. Şimdiden afiyet olsun.
Çilekli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















