Kek Tarifi

Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un ( kekin kıvamına nazaran değiştirebilirsiniz)
  • 1 paket damla çikolata
  • 1 paket kakao

Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yalnızca yumurtaları çırpıyoruz, sonra şekeri ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  2. Süt ve yağı ekliyoruz, çırpıyoruz.
  3. Vanilya ve kabartma tozunuda ekleyip karıştırdıktan sonra unu ekleyip çırpıyoruz.
  4. Yağladığımız kek kalıbına yarısını döküyoruz, döktüğümüz kısma damla çikolata ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  5. Kalıba dökmediğimiz kısma kakao ekliyoruz karıştırıyoruz.
  6. Kakaoyu düzgünce karıştırdıktan sonra sade kısmı üstüne döküyöruz.
  7. Ardından evvelden ısıtılmış 180 derecelik dırına koyup 30 dk pişiriyoruz.😋Afiyet olsun😋.

Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Parmak Kebabı
Cevizli Lokmalık Kurabiye
Evde Hazırlanmış Pane Harçlı Tavuk
Mayalı Pişi (Mayalı Hamur Kızartması)
Lazanya
Nohut Yemeği Tarifi (Tavuk Etli)
Hdabla | © 2025 |