Yumuşacık Yaz Keki

Yumuşacık Yaz Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt ya da yoğurt
  • Yarım su bardağından biraz fazla buğday nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Akışkan kıvamda olacak halde un

Üzeri için;

  • Vişne
  • Yaban mersini
  • Şeftali ya da nektarin
  • Kayısı
  • Üzüm

En üste konacak kıtır parçacıklar için;

  • 2 yemek kaşığı katı halde tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Yumuşacık Yaz Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kekin en üstüne serpecegimiz kıtır parçacıkları hazırlamak için tereyağı un ve pudra şekerini kaşıkla çok fazla bastırmadan karıştırıp buzdolabına koyalım.
  2. İlave edeceğimiz meyveleri hazırlayıp kekimizin hamuruna geçelim.
  3. 4 yumurtayı şekerle yeterlice çırpalım ve içine sıvı yağ ve süt ya da yoğurdu ek edip çırpmaya devam edelim.
  4. Hamurun içine un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz ve akışkan bir hamur elde edelim.
  5. Hamuru yağlanmış kare borcama dökelim ve üzerine meyveleri gelişi hoş koyalım.
  6. En son buzdolabına koyduğumuz tereyağını kekin üzerine modül parça koyalım.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirelim.

Yumuşacık Yaz Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Kek
Süt Helvası (Az Malzemeli Ve Pratik)
Semizotlu Cacık
Havuçlu Cevizli Kek
Petibörlü Toplar
Fırında Kabak Mücver
Hdabla | © 2025 |