Waffle

Waffle Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Süslemek için;

  • Çikolata sosu
  • Meyveli sos
  • Muz
  • Çakıl çikolata

Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve yumurta mikserle yahut çırpıcıyla köpük köpük olana kadar çırpılır.
  2. Süt ve sıvı yağ eklenir karıştırılır.
  3. Un, kabartma tozu, vanilya eklenir karıştırılır.
  4. Tost makinesi en sıcak ayara getirilir.
  5. Alt ve üstü hafif yağlanır.
  6. Karışımdan 1 kepçe alınıp yavaşça dökülür.
  7. 1 dk bekledikten sonra kapağı yavaşça kapatılır. 1 dk boyunca kapağı açılmaz.
  8. Kapağı açıp hamurun öbür tarafı da kızartılır.
  9. Hafif rengi değişene kadar tutmak kâfi olacaktır.
  10. Üstü istenildiği üzere süslenir. Ben kendi süslediğim gereçleri ekledim. Siz istediğinizi ek edip çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun :).

Waffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yufkadan Enfes Mantı (Akşam Hazırla ,Sabah Pişir)
Fırın Poşetinde Kabak Tatlısı (Çok Pratik)
Kendini Kuruvasan Sanan Börek
Herkesin Yapabileceği San Sebastian Cheesecake
Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi – Hem Lezzetli Hem Sağlıklı! (Videolu)
5 Dakika Pastası
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet