Salatalık Mezesi

Salatalık Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 adet salatalık
  • Yarım limon
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 diş sarımsak ( küçükse 2 diş )
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Salatalık Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Salatalıklarımızın kabuklarını soyuyoruz soyulan salatalıklarımızı yuvarlak ince yahut uzun ince biçiminde kesiyoruz incecik olcak.
  2. İnce kestiğimiz salatalıklarımızı bi kaba alıyoruz.
  3. Ardından sumak, isot, pulbiber, sarımsak ,sıvıyağ, tuzumuzu ekliyoruz karıştırıyoruz .
  4. 1 gece beklettikten sonra yemeklerimizin yanında servis ediyoruz. Afiyet olsun ☺️.

Salatalık Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mango Soslu Tabuk
Köfte Tarifi
Ramazan Simiti ( Halep Kahkesi)
Annemin Tarifiyle Pirinç Pilavı
Glutensiz Şekersiz Enerji Topları
Tartolet Tarifi
Hdabla | © 2025 |