Çikolatalı Poğaça

Çikolatalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım paket yas maya
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3.5 su bardağı un

İci için;

  • Sürülebilir kahvaltılık çikolata

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Çikolatalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık sütün içine maya ve şekeri ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
  2. Üzerine tuz ,sıvıyağ ,yumurta akı ekleyip karıştırın.
  3. Unu ekleyip hamuru yoğuralım.
  4. Hamuru 2 modüle bölelim.
  5. Merdane ile açıp 12 kesime keselim.
  6. 1 er tatlı kaşığı çikolatayı geniş ucuna koyup saralım.
  7. Yağlanmış tepsiye poğaçaları dizelim, 15 dk mayalanmaya bırakalım.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.

Çikolatalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Siyezli Kızarmış Sebze Salatası
Cookie Kurabiyesi
Jelopene Turşu
Patates Püre Eşliğinde Kremalı Dereotlu Soslu Tavuk
Havuçlu Tarçınlı Tart Pasta
Kek Kalıbında Ağlayan Pasta
Hdabla | © 2025 |