Çikolatalı Poğaça
Çikolatalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım paket yas maya
- Yarım çay kaşığı tuz
- 3.5 su bardağı un
İci için;
- Sürülebilir kahvaltılık çikolata
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Çikolatalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık sütün içine maya ve şekeri ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
- Üzerine tuz ,sıvıyağ ,yumurta akı ekleyip karıştırın.
- Unu ekleyip hamuru yoğuralım.
- Hamuru 2 modüle bölelim.
- Merdane ile açıp 12 kesime keselim.
- 1 er tatlı kaşığı çikolatayı geniş ucuna koyup saralım.
- Yağlanmış tepsiye poğaçaları dizelim, 15 dk mayalanmaya bırakalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Çikolatalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







