Pankek
Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sut
- 2 su bardağı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- Bir çimdik tuz
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar karıştıralım .
- Daha sonra sütü ekleyip çırpalım.
- Son olarak tuz ,kabartma tozu ,vanilya ve unu ekleyip güzelce çırpalım .
- Hamur kıvamı ağır olsun.
- Pankek tavamızı orta ateşte ısıtalım, pankek hamurumuzdan bir kaşık tavaya dökelim, birinci kabarmayı gördüğümüz an çabucak çevirelim .
- Diğer tarafını pişirelim yumuşacık pankeklerimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋.
Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















