Patlıcan Çığırtma
Patlıcan Çığırtma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg patlıcan
- 5-6 adet iri domates
- 4-5 adet yeşil biber
- 3-4 diş sarımsak
Kızartmak için;
- Sıvı yağ (zeytinyağı)
Patlıcan Çığırtma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım.
- Uzun olacak halde doğrayalım ve tuzlu suda biraz bekletelim.
- Biberin saplarını ve çekirdeklerini temizleyip iri iri doğrayalım.
- Patlıcanları kurulayalım yağda kızartalım.
- Biberide kızartıp tencereye alalım.
- Domatesleri küp küp doğrayalım kızartmanın üzerine yerleştirelim.
- Son olarak tuz ve sarımsağıda ek edip kapağı kapalı biçimde domatesler eriyene kadar pişirelim. Afiyet olsun🥰.
Patlıcan Çığırtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








