Patlıcan Çığırtma

Patlıcan Çığırtma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 5-6 adet iri domates
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 3-4 diş sarımsak

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ (zeytinyağı)

Patlıcan Çığırtma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım.
  2. Uzun olacak halde doğrayalım ve tuzlu suda biraz bekletelim.
  3. Biberin saplarını ve çekirdeklerini temizleyip iri iri doğrayalım.
  4. Patlıcanları kurulayalım yağda kızartalım.
  5. Biberide kızartıp tencereye alalım.
  6. Domatesleri küp küp doğrayalım kızartmanın üzerine yerleştirelim.
  7. Son olarak tuz ve sarımsağıda ek edip kapağı kapalı biçimde domatesler eriyene kadar pişirelim. Afiyet olsun🥰.

Patlıcan Çığırtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muffin
Trileçe
Sıvıyağlı Elmalı Kurabiye
Tavada Katmer
Bebekler İçin Tavuk Suyu Çorba
Annemin Tarifiyle Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |