Pamuk Poğaça
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 2 yemek şeker
- 1 paket instant maya
- 3 yemek kaşığı yoğurt (soğuk olmasın)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
- Aldığı kadar un
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ve suyu ılıtın, mayayı şekerle etkinleştirin.
- Un hariç öteki materyalleri katın ve karıştırın.
- Kontrollü halde un ekleyin.
- 45dk mayalanmaya bırakın.
- İç materyalini ekleyip şekillendirdikten sonra 20 dk tepsi mayası bekletin.
- 200 °c alt üst ayarda pişirin. Bardak ölçüsü 200mldir.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






