Yağlı Köz Biberli-Arnavut Biber Turşusu
Yağlı Köz Biberli-Arnavut Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- Arnavut biber
- Küçük sivri biber
- 200 ml su
- 150 ml sirke
- 150 ml yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 3 diş sarımsak
Yağlı Köz Biberli-Arnavut Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sivri biberleri tost makinesinde közlüyoruz ,arnavut biberlerin sap kısımlarını kesip içine su girmesi için parmak ucumuzla eziyoruz.
- Ocağa su,sirke,yağ,şeker,tuz,limon tuzunu alıyoruz şeker eriyince biberleri döküp bir taşım kaynatıyoruz.
- Kavanoza karışımı alıp iki geri bir ileri tekniği ile kavanoz kapağını kapatıyoruz karşıt çeviriyoruz.
Yağlı Köz Biberli-Arnavut Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













