Çıtır Kabak
Çıtır Kabak Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet taze kabak
- Yarım su bardağından bir parmak kadar fazla un
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 sade soda
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz (azaltılabilir)
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Çıtır Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları ince olacak halde daire olarak doğrayın.
- Bir kapta evvel kuru gereçler olan un, tuz, nişasta ve kabartma tozunu karıştırın.
- Karışıma sodayı da ekleyin ve çırparak pütürsüz bir harç elde edin.
- Hazırlanan kabakları sırayla harca batırıp akabinde süratlice kızgın yağda pişirin.
- Ortalama 1-2 dakikada pişen kabakları tabağınıza alabilirsiniz.Afiyet olsun 🙂.
Çıtır Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










