Çıtır Kabak

Çıtır Kabak Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet taze kabak
  • Yarım su bardağından bir parmak kadar fazla un
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 sade soda
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz (azaltılabilir)

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Çıtır Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları ince olacak halde daire olarak doğrayın.
  2. Bir kapta evvel kuru gereçler olan un, tuz, nişasta ve kabartma tozunu karıştırın.
  3. Karışıma sodayı da ekleyin ve çırparak pütürsüz bir harç elde edin.
  4. Hazırlanan kabakları sırayla harca batırıp akabinde süratlice kızgın yağda pişirin.
  5. Ortalama 1-2 dakikada pişen kabakları tabağınıza alabilirsiniz.Afiyet olsun 🙂.

Çıtır Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmas Kurabiye
Karides Tava
1 Çay Bardağı Sıvıyağ İle Kolay Kurabiye (Videolu)
Patatesli Tuzlu Kek
Zerdeçallı Yoğurt Çorbası
Kavunlu Milkshake
Hdabla | © 2025 |