Tiramisu Cheesecake

Tiramisu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 300 gram kedidili
  • 125 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 100 gram ceviz
  • 8 gram granül kahve

Krema için:

  • 120 gram un
  • 1200 gram süt
  • 30 gram mısır nişastası
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 4 paket vanilin
  • 168 gram şeker
  • 180 gram labne peyniri
  • 90 gram krema
  • 30 gram krem şanti (toz)
  • 100 gram su

Üzeri için:

  • 20 gram kakao

Tiramisu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kedidilleri ve ceviz rondo yardımıyla öğütülür. Öğütülmüş olan karışıma eritilmiş tereyağı ve granül kahve ek edilerek karıştırılır.
  2. 22 cm kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kâğıt yerleştirilir, kenar kısımları eritilmiş olan tereyağı ile yağlanır.
  3. Hazırlanmış olan karışım tabana eşit bir halde yayılır. 20 dakika kadar buzdolabında soğutulur.
  4. Orta uzunluk bir tencere içerisine; süt, un, mısır nişastası, yumurta sarısı, vanilin, şeker aktarılarak orta ateşte karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınarak soğutulur.
  5. Ilık olan karışıma labne peyniri ve krema kıvamı denetim edilerek eklenir.
  6. Karışım mikser yardımıyla çırpılarak homojen bir görünüm elde edilir.
  7. Hazırlanmış olan karışım buzdolabında bekletilmiş olan tabanın üzerine eşit bir halde yayılır.
  8. Hazırlanan cheesecake buzdolabında 1 gece dinlendirilir.
  9. Toz kremşanti ile su çırpılır. Sıkma torbasına alınır ve cheesecake üzerine biçim verilir ve kakao serpiştilir.
  10. Dikkat edilmesi gerekenler kedidillerine eritilmiş tereyağı eği yapılırken kıvamı denetim edilmelidir.
  11. Tereyağı fazla eklenirse karışım buzdolabında dinlendiğinde sert bir yapıya sahip olur ve kesim basamağında kırılmalar meydana gelebilir.
  12. Ocaktan alınan karışımın sıcaklığı ılık olmalıdır aksi takdirde karışıma eklenen labne peyniri ve krema kesilir ve homojen bir imaj elde edilemez.
  13. Labne peynirinin suyu karışımın kıvamına nazaran eklenmelidir aksi takdirde karışım fazla akışkan bir yapıya sahip olabilir ve cheesecake manzarası elde edilemez.
  14. Kremşanti karışımı kıvam alması için buzdolabında bekletildikten sonra da cheesecake üzerine uygulanabilir.
  15. Kakao karışımı cheesecake buzdolabında dinlendirilirken asla karışıma eklenmez karışımın üzerinde sulanabilir ve imgeyi bozabilir.
  16. Servis anında kakaonun serpiştirilmesi daha uygundur.

Tiramisu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Vitaminli Zeytinyağlı Kırmızı Pancar
Hint Yemeği (Dhal Baingan Ya Da Dal Baingan)
Karamel Spoonful
Kupta İki Renkli Muhallebi
Kelepçeli Kalıpta Tiramisu
Pırasalı Arnavut Böreği
Hdabla | © 2025 |