Tropikal Meyveli İrmik Tatlısı
Tropikal Meyveli İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Alt tabanı için;
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 limonun kabuğu
- 1 paket vanilya
Üst sosu için;
- 1 kalın dilim ananas
- 1 tane mango
- 2 tane limon
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
Tropikal Meyveli İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye vanilya ve limon kabuğu hariç alt tabanı için olan tüm materyalleri koyun.
- Önce yüksek sonra orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
- Altını kısın kıvam alana kadar pişirin.
- En son vanilya ve limon kabuğunu ekleyin.
- Borcamı ıslattıktan sonra irmik muhallebisini dökün.
- İki limonun suyu ananas mango şeker ve nişastayı ekleyerek orta ateşte karıştırarak pişirin.
- Kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyin.
- Sosu biraz soğuduktan sonra muhallebinin üstüne dökün.
- 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Tropikal Meyveli İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







