Bal Badem Pastası

Bal Badem Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebisi için;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

Üzeri için;

  • File badem

Bal Badem Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtayı beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
  2. Sıvı yağ ve karıştırıyoruz.
  3. Un ,kabartma tozu ,vanilya ekleyerek mikser yardımıyla çırpıyoruz ,hamur biraz katı olacaktır.
  4. Yuvarlak kek kalıbına harcı döktükten sonra üzerine file badem döküyoruz.
  5. 180° fırında 30 dakika pişiriyoruz.
  6. Muhallebisi için vanilya ve kremşanti hariç geri kalan materyalleri ekleyip pişiriyoruz.
  7. Ocağın altını kapattıktan sonra vanilya ve kremşanti ekleyerek karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
  8. Kek fırından çıktıktan sonra ortadan ikiye bölüp üzerine yapmış olduğumuz muhallebiyi döküyoruz.
  9. Ardından üzerine bal döküp tatlandırıyoruz, balı da muhallebiye dökerek biraz da tatlandırabilirsiniz, tıpkı vakitte üzerine de dökebilirsiniz.
  10. Kekin üst katını üzerine koyduktan sonra tekrar bal ile tatlandırıp tüketebilirsiniz.
  11. Pandispanya formunda olacaktır biraz daha kabarık olursa çok daha uygun olur.

Bal Badem Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Köftesi
Donut
Cevizli Keten Tohumlu Ekmek
Çıtır Çıtır Tava Böreği (Çay Demlenene Kadar Hazır)
Anne Kurabiyesi
Glutensiz Tahin Ekmeği (Ketojenik)
Hdabla | © 2025 |