Ekşili Soğan Dolması

Ekşili Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 150 gram dana kıyma
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Maydanoz (isteğe bağlı ben koymadım)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı yenibahar

Üzeri için;

  • 50 gram tereyağı

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su (400 ml)

Ekşili Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kabuğunu soyduğumuz 6 tane büyük uzunluk kuru soğanı bıçakla orta kısmına kadar keselim.
  2. Tamamını kesmemeye dikkat edelim.
  3. Ortasına kadar kesmek kâfi olacaktır.
  4. Soğanları bir tencereye alıp çabucak hemen üzerlerine gelecek kadar su ek edelim.
  5. Yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika boyunca haşlanmaya bırakalım.
  6. Soğanlar haşlanırken dolmanın iç harcı için 150 gram dana kıyma, 1 su bardağı pirinç, 1 tane küçük uzunluk soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı biber salçası, yarım çay bardağı zeytinyağı, baharatlar, 1 çay kaşığı tuz, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı nar ekşisi ve çeyrek uygun bir karıştırma kabına alalım.
  7. Elimizle tüm malzemeyi yoğuralım.
  8. Haşladığımız soğanları da ocaktan alalım.
  9. Soğanları ne gereğinden fazla ne de az haşlayalım.
  10. Eğer gereğinden fazla haşlarsak yırtılabilir.
  11. Soğanları bir kaseye aldıktan sonra teker teker katlarına ayıralım.
  12. Ortaya çıkan soğanların zarlarını da temizleyelim.
  13. İç harcımızı dolduralım ve dolmayı kapatalım.
  14. Dolmalarımızı tencereye sıraladıktan sonra sosunu hazırlayalım.
  15. Bunun için 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 çay kaşığı tuz ve 2 su bardağı sıcak suyu güzelce çırpalım.
  16. Fırın tepsisini 180 derece ısıttığımız fırında 40 dk pişirelim istediğiniz üzere servis edebilirsiniz.
  17. Ben yanına yoğurt tercih ediyorum hoş oluyor. Deneyenlere afiyet olsun.

Ekşili Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karabuğday Unlu Gulutensiz Ekmek
Fırın Sütlaç
Fırında Kıymalı Patlıcan Kebabı
Çekirdekli Kırmızı Lahana Salatası
Zeytinyağlı Taze Sarımsak
Suşi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |