Soğanlı Yoğurtlu Meze

Soğanlı Yoğurtlu Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük uzunluk soğan
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çimdik tuz

Alt tabanı için;

  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Üzeri için susam

Soğanlı Yoğurtlu Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları temizleyip ince ince keselim.
  2. Zeytinyağı eklediğimiz tavaya alalım.
  3. Kısık ateşte soğanlar ölene kadar kavuralım.
  4. Daha sonrasında üzerine nar ekşisini ve baharatları ekleyelim. Düzgünce harmanladıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  5. Bu esnada yoğurdumuza kıvam aldılarım (süzme yoğurt kullandığımız için biraz sulandırıp açalım).
  6. Servis tabağının alt kısmına yoğurdumuzu yerleştirelim,üzerine kavrulmuş soğanlarımızı ek edelim,görüntüsü için üzerine susam serpebilirsiniz. Afiyet olsun ❤️.

Soğanlı Yoğurtlu Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pileli Börek
Zeytinyağlı Taze Fasulye (Salçasız, Susuz – Demlendirme Usulü)
Tiramisu (Kedidili İle)
Patates Salatası
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Tam Buğday Unu İle Mini Pancake
Hdabla | © 2025 |