Süzme Yoğurtlu Soğan Mezesi
Süzme Yoğurtlu Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet kırmızı soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber 10 kısım maydanoz
Alt taban için:
- 2 kase süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
Süzme Yoğurtlu Soğan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanlar yarım ay formunda doğranıp zeytinyağında kısık ateşte pişirilir.
- Tuz, baharatlar da atılır.
- Soğanlar piştikten sonda nar ekşisi, ince kıyılmış maydanoz eklenip altı kapatılır.
- Alt taban için süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuz eklenip karıştırılır ve servis tabağına alınır.
- Ilıyan soğanlı harç üzerine konulup servis yapılır.Afiyet olsun.
Süzme Yoğurtlu Soğan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







