Süzme Yoğurtlu Soğan Mezesi

Süzme Yoğurtlu Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet kırmızı soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber 10 kısım maydanoz

Alt taban için:

  • 2 kase süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz

Süzme Yoğurtlu Soğan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanlar yarım ay formunda doğranıp zeytinyağında kısık ateşte pişirilir.
  2. Tuz, baharatlar da atılır.
  3. Soğanlar piştikten sonda nar ekşisi, ince kıyılmış maydanoz eklenip altı kapatılır.
  4. Alt taban için süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuz eklenip karıştırılır ve servis tabağına alınır.
  5. Ilıyan soğanlı harç üzerine konulup servis yapılır.Afiyet olsun.

Süzme Yoğurtlu Soğan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Malzemeli Pastane Tuzlusu
Sebzeli Karabuğday Pilavı
Cevizli Romlu Kurabiye
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Ve Brokoli (Buharda )
Çilekli Tart
Beşamel Soslu Kıymalı Krep
Hdabla | © 2025 |