Sarımsaklı Zeytinyağlı Ekmek
Sarımsaklı Zeytinyağlı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kekik
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- Tuz
- 4-5 su bardağı un
Üzeri için:
- 10-15 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 5-6 kısım maydanoz
- Tuz
Sarımsaklı Zeytinyağlı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık su, şeker, tuz ve maya karıştırılır.
- Süt, yoğurt, zeytinyağı, ince rendelenmiş sarımsak ve kekik de ek edilerek düzgünce karıştırılır.
- Unu eleyerek ilave edilir ve düzgünce yoğrulur. Ele yapışan yumuşak bir hamur olması gerekir.
- Hamurun üzerleri örtülür ve bir saat kadar mayalandırılır.
- Mayalanan hamur yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır. Elimizle bastırarak hamur tepsi büyüklüğünde açılır.
- Uygun bir kaseye kalan sarımsaklar rendenin ince tarafı ile rendelenir.
- Zeytinyağ, pul biber, kekik ve tuz ek edililerek karıştırılır.
- Zeytinyağlı sosumuzu ekmeğin her yerine gelecek formda dağıtılır.
- Sosun hamurun içine de işlemesi için parmak ucu ile biraz bastırılır.
- Üzerine ince ince doğradığımız maydanoz serpilir.
- Tekrar mayalanması için biraz daha bekletilir.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında 20-25 dk üzeri kızarana kadar denetimli pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıkınca servis edilir. Afiyet olsun.
Sarımsaklı Zeytinyağlı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















