Oklava Kullanmadan Somun Pide Tarifi
Oklava Kullanmadan Somun Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı (sarıları üzerlerine sürülecek)
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (elinize yapışmayacak bir hamur olması gerekiyor)
İç harç için;
- 3 adet haşlanmış patates
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı pul biber
- Damak tadına uygun tuz
Üzerlerine;
- Yumurta sarısı
Oklava Kullanmadan Somun Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcını hazırlayalım, soğan ve salçayı sıvı yağda kavuralım.
- Haşlanmış patateslerin üzerine ek edip baharatları da ekleyip karıştıralım.
- Hamur gereçlerini karıştırıp yoğuralım.
- Hamuru mayalandırmadan eşit kesimlere ayıralım.
- Tepside elimizle uzunlamasına açalım.
- İç harcından ekleyelim.
- Pideleri kapatalım.
- Kapanmış kısımları alta gelecek formda çevirip yumurta sarılarını sürelim.
- 190°de alt üst ayarda fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun😍😍.
Oklava Kullanmadan Somun Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















