Porsiyonluk Alman Pastası

Porsiyonluk Alman Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık sü
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 5 -6 su bardağı un(kontrollu ekleyin)

Kreması için:

  • 4 su bardağı süt
  • 5 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

Üzeri için:

  • Benmari tarzı eritilmiş çikolata

Porsiyonluk Alman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kremasını pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  2. Diğer yandan çabucak hamuruna geçelim.
  3. Krema için olan gereçleri tencereye alıp kaynayana kadar daima karıştırarak pişirin.
  4. Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve vanilya ek edin.
  5. Ara orta karıştırarak biraz soğumasını saălavın son olarak toz kremşanti ile ek edip güzelce mikserden geçirin ve soğumaya bırakın.
  6. Su ve süt mutlaka birinci olacak gereçler ılık olursa çok hoş kabarır.
  7. Suyu, sütü,şekeri ve mayayı ekleyip karıştıralım.
  8. Daha sonra yumurtasını ekleyelim yine karıştırıp un eklemeye başlayalım yumuşacık bir hamur olacak.
  9. Yoğurduktan sonra üzerini kapatalım ve 1 saat mayalandıralım.
  10. Mayalanan hamurumuzdan ufak ufak bezeler alıp tepsiye dizelim bezelerin üzerine ince bir bez serip 30 dakika da tepsi mayası yapalım.
  11. Daha sonra evvelden ısıtılmış 180 derece fırına sürüp pişirelim.
  12. Pişip soğuyunca ortasından keselim ve kremasını sıkalım ve üzerini kapatalım.
  13. Üzerine isterseniz çikolata eritip süsleyin, isterseniz direk pudra şekeri de serpe bilirsiniz.

Porsiyonluk Alman Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meşhur Rize Enişte Lokumu
Gluten İçermeyen Chiali Semizotu
Simit
Kremalı Ve Çikolatalı Milföy Pastalar
Pancarlı Cevizli Salata
Mıhlama (Kuymak)
Hdabla | © 2025 |