Porsiyonluk Alman Pastası
Porsiyonluk Alman Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık sü
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 5 -6 su bardağı un(kontrollu ekleyin)
Kreması için:
- 4 su bardağı süt
- 5 çorba kaşığı tepeleme un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
Üzeri için:
- Benmari tarzı eritilmiş çikolata
Porsiyonluk Alman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kremasını pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Diğer yandan çabucak hamuruna geçelim.
- Krema için olan gereçleri tencereye alıp kaynayana kadar daima karıştırarak pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve vanilya ek edin.
- Ara orta karıştırarak biraz soğumasını saălavın son olarak toz kremşanti ile ek edip güzelce mikserden geçirin ve soğumaya bırakın.
- Su ve süt mutlaka birinci olacak gereçler ılık olursa çok hoş kabarır.
- Suyu, sütü,şekeri ve mayayı ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra yumurtasını ekleyelim yine karıştırıp un eklemeye başlayalım yumuşacık bir hamur olacak.
- Yoğurduktan sonra üzerini kapatalım ve 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamurumuzdan ufak ufak bezeler alıp tepsiye dizelim bezelerin üzerine ince bir bez serip 30 dakika da tepsi mayası yapalım.
- Daha sonra evvelden ısıtılmış 180 derece fırına sürüp pişirelim.
- Pişip soğuyunca ortasından keselim ve kremasını sıkalım ve üzerini kapatalım.
- Üzerine isterseniz çikolata eritip süsleyin, isterseniz direk pudra şekeri de serpe bilirsiniz.
Porsiyonluk Alman Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







