Pasta Tadında Islak Kek

Pasta Tadında Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Islak kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı (2 yemek kaşığı fazla) un

Sosu için;

  • 1 su bardağı kek harcı

Pasta Tadında Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaseye oda sıcaklığındaki 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri aktarıyoruz. Ve güzelce çırpıyoruz.
  2. İçerisine 1 su bardağı ayçiçek yağını ve 1 su bardağı yoğurdu ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Karışıma 1 paket vanilin ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  4. Ardından elediğiniz kakao, kabartma tozu ve unu sıvı karışıma ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. (kabartma tozunu birkaç damla limonla birlikte eklerseniz, daha hoş kabaracaktır. )
  5. Harcımızı yağladığımız fırın tepsisine yahut bir kek kalıbına boşaltıp…
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz.
  7. Fırından çıkardığımız kekin ılınmasını bekliyoruz. Ve kalıptan çıkarıyoruz.
  8. Üzerine ayırdığımız sosu döküp 1-2 saat kadar dinlendiriyoruz. Ve kekimiz hazır….

Yapması kolay, lezzeti ve görseli harika. 👌 Yaptığım üzere biten bu ıslak keki kesinlikle deneyin… afiyet olsun 👌🧁🍰.

Pasta Tadında Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damat Pastası
Limonlu Yaban Mersinli Rafine Şekersiz Muffin
Pastırmalı Kuru Fasülye
Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası
Domatesli Erişte Pilavı
Enfes Şeftalili Kek
Hdabla | © 2025 |