Pasta Tadında Islak Kek
Pasta Tadında Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Islak kek için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı (2 yemek kaşığı fazla) un
Sosu için;
- 1 su bardağı kek harcı
Pasta Tadında Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaseye oda sıcaklığındaki 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri aktarıyoruz. Ve güzelce çırpıyoruz.
- İçerisine 1 su bardağı ayçiçek yağını ve 1 su bardağı yoğurdu ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Karışıma 1 paket vanilin ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Ardından elediğiniz kakao, kabartma tozu ve unu sıvı karışıma ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. (kabartma tozunu birkaç damla limonla birlikte eklerseniz, daha hoş kabaracaktır. )
- Harcımızı yağladığımız fırın tepsisine yahut bir kek kalıbına boşaltıp…
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardığımız kekin ılınmasını bekliyoruz. Ve kalıptan çıkarıyoruz.
- Üzerine ayırdığımız sosu döküp 1-2 saat kadar dinlendiriyoruz. Ve kekimiz hazır….
Yapması kolay, lezzeti ve görseli harika. 👌 Yaptığım üzere biten bu ıslak keki kesinlikle deneyin… afiyet olsun 👌🧁🍰.
Pasta Tadında Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











