Ev Yapımı Tavuk Nugget Tarifi

Ev Üretimi Tavuk Nugget Tanımı İçin Malzemeler

Nugget harcı için:

  • 1 kilo tavuk kıyma
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı dolu köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş yahut rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı dolu tuz (damak zevkine nazaran ayarlanabilir)

Bulamak için:

  • 2 yumurta (çırpılmış)
  • Galeta unu

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ (tercihen ayçiçek yağı)

Ev Üretimi Tavuk Nugget Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kaba tavuk kıymasını alın.
  2. Üzerine un, yumurta, baharatlar (toz biber, köri, zerdeçal, karabiber), sarımsak ve tuzu ekleyin.
  3. Tüm materyalleri güzelce yoğurun.
  4. Karışım hafif ele yapışan ancak biçim verilebilecek kıvamda olmalı.
  5. Tezgâha yağlı kağıt serin.
  6. Üzerine harcı koyun ve hafif elinizle düzleştirin.
  7. Üstüne tekrar yağlı kağıt serin ve merdaneyle çok ince olmayacak halde açın.
  8. Üstteki yağlı kağıdı kaldırın.
  9. Bıçakla kare/köşeli dilimler kesin.
  10. Elinizi suyla hafif ıslatıp kesimleri alarak nugget biçimi verin.
  11. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 20 dakika buzlukta dinlendirin.
  12. Nuggetları evvel çırpılmış yumurtaya, akabinde galeta ununa bulayın.
  13. Her yeri güzelce kaplandığından emin olun.
  14. Derin tavaya çokça sıvı yağ koyup ısıtın.
  15. Yağ kızınca nuggetları dikkatlice içine atın.
  16. Orta ateşte her iki tarafı da altın sarısı renk alana kadar kızartın.

Ev Üretimi Tavuk Nugget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karamelize Soğanlı Kereviz
Siyez Unundan Ekşi Maya
Fasulye Diblesi
Leopar Desenli Rulo Pasta
Kıymalı Bamya Yemeği
Fırında Köfte Patates
Hdabla | © 2025 |