Ev Yapımı Tavuk Nugget Tarifi
Ev Üretimi Tavuk Nugget Tanımı İçin Malzemeler
Nugget harcı için:
- 1 kilo tavuk kıyma
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı dolu köri
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 diş sarımsak (ezilmiş yahut rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı dolu tuz (damak zevkine nazaran ayarlanabilir)
Bulamak için:
- 2 yumurta (çırpılmış)
- Galeta unu
Kızartmak için:
- Sıvı yağ (tercihen ayçiçek yağı)
Ev Üretimi Tavuk Nugget Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kaba tavuk kıymasını alın.
- Üzerine un, yumurta, baharatlar (toz biber, köri, zerdeçal, karabiber), sarımsak ve tuzu ekleyin.
- Tüm materyalleri güzelce yoğurun.
- Karışım hafif ele yapışan ancak biçim verilebilecek kıvamda olmalı.
- Tezgâha yağlı kağıt serin.
- Üzerine harcı koyun ve hafif elinizle düzleştirin.
- Üstüne tekrar yağlı kağıt serin ve merdaneyle çok ince olmayacak halde açın.
- Üstteki yağlı kağıdı kaldırın.
- Bıçakla kare/köşeli dilimler kesin.
- Elinizi suyla hafif ıslatıp kesimleri alarak nugget biçimi verin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 20 dakika buzlukta dinlendirin.
- Nuggetları evvel çırpılmış yumurtaya, akabinde galeta ununa bulayın.
- Her yeri güzelce kaplandığından emin olun.
- Derin tavaya çokça sıvı yağ koyup ısıtın.
- Yağ kızınca nuggetları dikkatlice içine atın.
- Orta ateşte her iki tarafı da altın sarısı renk alana kadar kızartın.
Ev Üretimi Tavuk Nugget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















