Çiğ Köfte

Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı esmer bulgur
  • 5 su bardağı ılık su
  • 3 adet orta uzunluk soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı isot
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet limon

Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma makinasının içine bulgur ve tuzu atıp ıslatılarak dinlenmeye bırakın.
  2. Dinlenen bulgura salça, sıvı yağ, baharatları rendelenip suyu sıkılmış soğanı, maydanozu ,sarımsağı rendelenip ekleyin.
  3. Yoğurmaya başlayın, dilerlersenizse bir adet rendelenmiş domates de ekleyebilirsiniz.
  4. 40 dk yoğurma makinasında yoğurup kıvamına nazaran yoğurma ölçüsü uzatabilirsiniz.
  5. Kıvamı olan çiğ köftenin biçim vermek için elinizi hafif yağa bulayıp biçim verebilirsiniz.

Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Karnabahar Köftesi (Hafif Ve Ekonomik Bir Tarif)
Nohutlu Pilav
Çörek Otlu Kurabiye (Çok Lezzetli Ve Çok Kolay)
Hamsi Balık
Kakaolu Çikolata Bombası Kurabiye
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet