Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet küçük domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kekik
Soğan salatası için:
- 2 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- İsot
- Sumak
Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan,biberler,maydanoz ve sarımsağı uygunca rondoda çekip kıymaya ek edelim.
- İçine baharatları, salça ve sıvı yağı ekleyerek yoğuralım.
- Yağlı kâğıt serilmiş tepsinin tabanına harcı yayalım ve üzerine kesme aparatıyla form verelim.
- Yanına biber ve domates koyarak 200 derece de üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Kebabımınız pişerken soğan salatamızı hazırlayalım.
- Öncelikle soğanları ikiye bölüp halka halka doğrayıp uygun bir kase içerisine alalım.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip 5 dakika kadar elimizle ovalayalım.
- Maydanozları ince doğrayıp soğanın üzerine ekleyelim.
- Diğer baharatları ekleyelim ve karıştıralım. Salatamız hazır.
- Sumak ne kadar bol olursa salatanız o kadar lezzetli olur. 👌
- Son olarak pişen kebabla soğan salatasını köz biberi ve domatesi sararak afiyetle yiyebilirsiniz bu nefis tanımı kesinlikle denemelisiniz.
Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








