Tepsi Kebabı

Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet küçük domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kekik

Soğan salatası için:

  • 2 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • İsot
  • Sumak

Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan,biberler,maydanoz ve sarımsağı uygunca rondoda çekip kıymaya ek edelim.
  2. İçine baharatları, salça ve sıvı yağı ekleyerek yoğuralım.
  3. Yağlı kâğıt serilmiş tepsinin tabanına harcı yayalım ve üzerine kesme aparatıyla form verelim.
  4. Yanına biber ve domates koyarak 200 derece de üzeri kızarana kadar pişirelim.
  5. Kebabımınız pişerken soğan salatamızı hazırlayalım.
  6. Öncelikle soğanları ikiye bölüp halka halka doğrayıp uygun bir kase içerisine alalım.
  7. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip 5 dakika kadar elimizle ovalayalım.
  8. Maydanozları ince doğrayıp soğanın üzerine ekleyelim.
  9. Diğer baharatları ekleyelim ve karıştıralım. Salatamız hazır.
  10. Sumak ne kadar bol olursa salatanız o kadar lezzetli olur. 👌
  11. Son olarak pişen kebabla soğan salatasını köz biberi ve domatesi sararak afiyetle yiyebilirsiniz bu nefis tanımı kesinlikle denemelisiniz.

Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası
Avokadolu Pancarlı Salata
Kuru Üzümlü Örgü Mayalı Çörek
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği
Sebze Çeşni (Tuzot)
Kahvaltılık Çikolatalı Sufle
Hdabla | © 2025 |