Ispanaklı Rulo Köfte

Ispanaklı Rulo Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 250 gram dana kıyma
  • 1 çay bardağı bayat ekmek kırıntısı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu

İç harç için;

  • 250 gram ıspanak
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta akı

Ispanaklı Rulo Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte için olan bütün gereçleri derin bir kapta karıştırın uygunca yoğurun.
  2. İç harcı için ıspanakları temizleyip yıkayıp suyunu süzün doğrayın.
  3. Bir tavaya ıspanak rendelenmiş sarımsak, tuz ,karabiber ,sıvı yağ koyun ,ocakta ıspanaklar suyunu çekene kadar kavurun.
  4. Tezgaha bir adet yağlı kağıt serin üzerine yoğurduğunuz köfte harcını koyun ,üzerine bir adet yağlı kağıt daha koyun iki yağlı kağıt ortasındaki köfte harcını merdane ile bir santim kalınlığında olacak halde açın.
  5. Açtığınız köftenin üzerine ıspanaklı harcı yayın sonra yağlı kağıt ile sıkı sıkı rulo biçiminde sarın ,ardından rulo halindeki köftenin üzerine yumurta akı sürün.
  6. Köfteyi yağlı kağıt ile sarın uçlarını kapatın.
  7. Önceden ısınmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin sonra fırının derecesini 200 e çıkarın 15 dakika daha pişirin akabinde fırından tepsiyi alıp yağlı kağıdı üstten açın yani köftenin üzeri kızarsın diye tekrar tepsiyi 250 derece fırında köftenin üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

Ispanaklı Rulo Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Çikolatalı Kap Kek
Patates Topları (Yudum Yudum Mutluluk)
Balık
Altın Renkte Pastane Şekerparesi
Çikolata Soslu Tiramisu Pasta
Tam Kıvamında Orman Meyveli Cheesecake (Videolu)
Hdabla | © 2025 |