Kuru Yufkadan Karışık Otlu Kol Böreği

Kuru Yufkadan Karışık Otlu Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane kuru yufka
  • 1 demet pancar yaprağı
  • 1 demet pırasa yaprağı
  • 1 demet de sirken otu yoksa ıspanak
  • 2 baş kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşı pul biber
  • 500 gram böreklik peynir yahut lor

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ

Kuru Yufkadan Karışık Otlu Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce iç harcımızı yapalım, tavaya kuru soğanlarımızı ufak küp küp doğrayıp yağını koyup hafifçe kavuralım .
  2. Yeşilliklerimizi yıkayıp ince ince doğrayıp ekleyelim .
  3. Yarım dakika kadar çok hafif kavurup altını kapatalım, bu ortada yeşilliklerimiz suyunu salacaktır suyunu süzelim.
  4. Sosumuz içinde yumurtayı ,sütü, yağı koyup yeterlice karıştıralım.
  5. Yufkalarımızın üzerlerine hafifçe su serperek yumuşatalım yufkalarımızı dörde keselim geniş tarafına kavurduğumuz evvel otları onun üzerine de peynirimizi koyup rulo yapalım.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyalım ikiye keselim 3 yufkanın hepsini bu formda yapalım.
  7. Üzerleri de bir tek sıvı yağ sürelim. Varsa tereyağı da sürebiliriz daha hoş ve lezzetli olur.
  8. 200 derecelik fırında 35 dakika kadar altı üstü düzgünce kızarana kadar pişirelim fırından çıkarır çıkarmaz tepsiden alalım sıcak ve çıtır çıtır servis yapalım. Afiyet sıhhat olsun 🌹😋.

Kuru Yufkadan Karışık Otlu Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Katkat (Şipşak Milföy)
Badem Posasından Pankek (Vegan)
En Pratiğinden Çikolata Sos
Dana Kavurma
Sütlü Sebze Çorbası
Dubai Çikolatası
Hdabla | © 2025 |