Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye

Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un denetimli ekleyin

Üzerine;

  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • Kavrulmuş susam

Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabının içine yumuşamış tereyağını ,sıvı yağı ,şekeri ,mahlepi ,yumurta ve sirkeyi ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Son olarak kabartma tozu ,tuz ve unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  3. Fındık büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlıyoruz.
  4. Bir tatlı kaşığı pekmezle yarım çay bardağı suyu karıştırıp yuvarladığımız kurabiyeleri batırıp susama buluyoruz.
  5. Tepsiye dizip 180 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.

Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancar Erişte Veya Kesme Hamur
Fırında Patatesli Karnabahar Graten
Annemin Besleyici Tarhana Tarifi
Beyaz Peynirli Pancar Salatası
Ispanaklı Kremalı Makarna
Soğan Turşusu
Hdabla | © 2025 |