Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye
Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı sirke
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un denetimli ekleyin
Üzerine;
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- Kavrulmuş susam
Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabının içine yumuşamış tereyağını ,sıvı yağı ,şekeri ,mahlepi ,yumurta ve sirkeyi ekleyip karıştırıyoruz.
- Son olarak kabartma tozu ,tuz ve unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Fındık büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlıyoruz.
- Bir tatlı kaşığı pekmezle yarım çay bardağı suyu karıştırıp yuvarladığımız kurabiyeleri batırıp susama buluyoruz.
- Tepsiye dizip 180 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.
Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











