Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tane vanilya
  • 1 su bardağı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un

Üzeri için ;

  • 3 su bardağı süt
  • Çikolata sosu
  • Hindistan cevizi

Islatmak için;

  • 2 su bardağı süt

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şeker ile yumurtayı çırpalım ,sonra yağı ,sütü ,vanilyayı ekleyelim.
  2. Daha sonra bir bardak un ekleyelim ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın ,en son ise başka unu ekleyip fırına atalım.
  3. 250 derecede 20 dakika pişirelim.
  4. Daha sonra çikolata sosunu yapalım.
  5. Keki ıslatmak için sütü ekleyelim ve çikolata sosunu üzerine dökelim.
  6. Hindistan cevizi ekleyip servis edelim.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Melsika Fasulyeli Salata
Nefis Kremasıyla Kaşık Tatlısı
Tavuk Tantuni
Tek Tek Hamur Açmaya Gerek Olmadan Çıtır Çıtır Arnavut Böreği
Karnıyarık (Tavuk Göğüslü)
Patlıcan Kebabı
Hdabla | © 2025 |