Yumuşacık Pamuk Gibi Haşhaşlı Çörek Tarifi (Videolu)

Yumuşacık Pamuk Üzere Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için gereçler;

  • 5 su bardağı un (kontrollü bir halde ek edelim)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı üzerine ayıralım
  • 1 paket instant maya ( 1 yemek kaşığı)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 250 gr haşhaş ezmesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Üzerine;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt

Yumuşacık Pamuk Üzere Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün materyalleri eleyip yumuşak bir kıvamda hamur elde edelim.
  2. Hamuru yoğurduktan sonra 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  3. İçine sürmek için haşhaşlı harcımızı hazırlayalım.
  4. Mayalanmış olan hamuru 4 eşit kesime bölelim ve lahmacun hamuru büyüklüğünde açalım içerisine haşhaşlı harcı sürelim.
  5. Rulo halinde saralım eşit olacak biçimde keselim ve ister pasta kalıbına isterseniz yuvarlak küçük uzunluk borçlanma dizelim.
  6. 10 dakikada tepside bekletelim ve üzerine yumurtalı sosu sürüp evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında 180 dereceye ayarlayıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Yumuşacık Pamuk Üzere Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaflı Kurabiye
Kekikli Domates Sos
Patlıcan Yemeği
Tırtıl Kurabiye
Karpuz Aromalı Maden Suyu
Kavrulmuş Erişte Salatası
Hdabla | © 2025 |