Tavuklu Yoğurt Çorbası (2 Kişilik Tam Porsiyon)

Tavuklu Yoğurt Çorbası (2 Kişilik Tam Porsiyon) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kesim tavuk bonfile
  • Tavuğu haşlamak için 4 bardak su

Çorba için;

  • 250 ml tavuk suyu
  • 250 ml su
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 3 kaşık yoğurt ( katı kıvamlı tepeleme olacaksa 2 kaşık kullanabilirsiniz.)
  • 1 küçük yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı arpa

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

Tavuklu Yoğurt Çorbası (2 Kişilik Tam Porsiyon) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları güzelce haşlayalım. Ben suyu 250 ml kalıncaya kadar haşladım, ağır bir tavuk suyu elde etmiş oluyorsunuz.
  2. Tavuğun bir kısmını didikleyerek suyun içinde bırakalım, bir kısmını çıkaralım. (hepsini bırakınca tavuk çorbaya nazaran çok oluyor, ben yarısını içinde bıraktım. ) tavuğun ve 250 ml tavuk suyunun içine 250 ml içme suyu ekleyip kaynatalım.
  3. Ayrı bir kapta un, yoğurt, yumurta ve tuzu güzelce çırpalım.
  4. Çırptığımız terbiyeyi kaynar suya yavaşça ek edelim ve çorbayı topaklanmaması için karıştırmaya devam edelim.
  5. Bu basamakta 1 tatlı kaşığı arpa ekleyelim ve arpa yumuşayıncaya kadar pişirilerim. Arpalar yumuşadıktan sonra çorbanın altını kapatalım.
  6. Son olarak farklı bir kapta tereyağını eritip nane ve pul biberini ekleyelim. Biraz kokusu çıktıktan sonra çorbayla birleştirerek servis edebiliriz.Afiyet olsun 🌼.

Tavuklu Yoğurt Çorbası (2 Kişilik Tam Porsiyon) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Tavuk Pilav
Fit Tatlı
Domatesli Kırmızı Biberli Yumurta
Ispanaklı Makarna
Kadayıflı Baklava
Karnabaharlı Garnitür
Hdabla | © 2025 |