Susamlı Gevrek Kurabiye
Susamlı Gevrek Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin (ben margarin kullandım)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz (tepeleme olmayacak)
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme olmasın)
- 2 adet yumurta (sarısı içine beyazı üstüne kullanılacak)
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Üzeri için ;
- Kavrulmuş susam
- Yumurta beyazı
Susamlı Gevrek Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarinin ya da tereyağının yumuşak olması çok değerli un hariç bütün materyalleri yoğurma kabına koyun ve karıştırın.
- Yavaş yavaş unu ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayın.
- Kurabiyeleri evvel yumurta beyazına sonra da kavrulmuş susamlara bulayıp tepsiye dizin. Çok bereketli bir kurabiye 2 tepsi çıkıyor bu ölçüyle.
- 170⁰ fırında 20 dakika pişirin. (üstleri çatladıktan sonra denetimli olarak pişirin fırın markası değişiklik gösterebilir).
Susamlı Gevrek Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








