Fırında Rulo Patlıcan Kebabı
Fırında Rulo Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
Patlıcan sos için;
- Sıvı yağ
- Kırmızı toz biber
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
- 1 diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
- Sıvı yağ
Fırında Rulo Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları alacalı soyup çok ince olmayacak halde uzun uzun dilimleyelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz dırın tepsisine dizelim.
- Üzerine sosunu sürüp 180 derece fırında yumuşayana kadar pişirelim.
- Soğanı ve maydanozu ince ince doğrayalım.
- Sarımsağı ezelim.
- Kıyma ile bütün gereçleri baharatlarını ekleyerek güzelce yoğuralım.
- Yumuşayan patlıcanları fırından çıkarılım.
- Hazırladığımız kıyma harcını patlıcana yayalım ve rulo biçiminde saralım. (isterseniz direk tepsiye dizebilirsiniz ya da benim yaptığım üzere şişlere geçirebilirsiniz).
- Bütün patlıcanlar bitene kadar birebir süreci gerçekleştirelim.
- Dilerseniz şişlere dizerken ortalarına domates ve biber ekleyebilirsiniz.
- Sarma süreci bittikten sonra pişireceğimiz fırın kabına dizelim ve sosu üzerinde gezdirerek dökelim.
- 180 derece fırında pişinceye kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Fırında Rulo Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














