Fırında Rulo Patlıcan Kebabı

Fırında Rulo Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber

Patlıcan sos için;

  • Sıvı yağ
  • Kırmızı toz biber

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Fırında Rulo Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanları alacalı soyup çok ince olmayacak halde uzun uzun dilimleyelim.
  2. Yağlı kağıt serdiğimiz dırın tepsisine dizelim.
  3. Üzerine sosunu sürüp 180 derece fırında yumuşayana kadar pişirelim.
  4. Soğanı ve maydanozu ince ince doğrayalım.
  5. Sarımsağı ezelim.
  6. Kıyma ile bütün gereçleri baharatlarını ekleyerek güzelce yoğuralım.
  7. Yumuşayan patlıcanları fırından çıkarılım.
  8. Hazırladığımız kıyma harcını patlıcana yayalım ve rulo biçiminde saralım. (isterseniz direk tepsiye dizebilirsiniz ya da benim yaptığım üzere şişlere geçirebilirsiniz).
  9. Bütün patlıcanlar bitene kadar birebir süreci gerçekleştirelim.
  10. Dilerseniz şişlere dizerken ortalarına domates ve biber ekleyebilirsiniz.
  11. Sarma süreci bittikten sonra pişireceğimiz fırın kabına dizelim ve sosu üzerinde gezdirerek dökelim.
  12. 180 derece fırında pişinceye kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Fırında Rulo Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarçınlı Vişneli Cupcake
Az Malzemeli, Pratik Spoonfull
Dondurmalı İrmik Helvası
Patlıcan Yemeği
En Güzel Aşure Tarifim (Muharrem Ayı Özel)
Tavuklu Bezelye Yemeği
Hdabla | © 2025 |