Gaziantep Usulü Bamya Yemeği
Gaziantep Tarzı Bamya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo bamya
- 5 adet domates
- 1 tane biber
- 1 tane soğan
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Gaziantep Yolu Bamya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak soğanı doğrayıp kavuralım.
- Daha sonra biberi doğrayıp ekleyelim.
- Daha sonra bamyaları doğrayıp tencereye alalım, biraz salyalaşınca doğradığımız domatesleri ekleyelim.
- Domatesler sulanınca yarım bardak su,pul biber ile tuzu ekleyelim.
- En son ise servis edelim.
Gaziantep Adabı Bamya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











