Puf Puf Kabaran Çıtır Mı Çıtır Talaş Böreği
Puf Puf Kabaran Çıtır Mı Çıtır Talaş Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
İçi için;
- 500 gram et yada tavuk eti
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 3 tane patates
- 3 tane havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Sıvıyağ
- Tuz
Arasına sürmek için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
- 1 su bardağının yarısına sıvı yağ yarısına su
- Çok az tuz
Üzeri için;
- Yumurta
- Susam ve çörek otu
Puf Puf Kabaran Çıtır Mı Çıtır Talaş Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eti birinci evvel suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim şayet ki hala sertse sıcak su ekleyip pişirmeye devam edelim.
- Patates ve havuçları kızartalım.
- Pişen etimizin üzerine yemeklik doğradığımız soğanları ve yağımızı koyup kavurmaya devam edelim.
- Salçamızı ekleyelim.
- Bezelyeyi de ekleyip ocağımızın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Börek sosumuz için tereyağını sıvı yağımızı suyu çok az da tuz ekleyerek karıştıralım.
- Yufkayı açıyoruz börek sosundan 2-3 kaşık döküp fırçayla her tarafını yağlıyoruz.
- Karşılıklı kenarları katlayıp kare haline getiriyoruz ve dörde bölüyoruz.
- Tekrar yağlıyoruz iç harcını ekleyip zarf formunda börekleri kapatıp karşıt çevirip tepsiye alıyoruz.
- Bir yumurtayı çırpıyoruz böreklerimizin üzerine sürüyoruz susam ve çörek otu serpip 180°’de 45 -50 dakika pişiriyoruz (fırından fırına farklılık gösterebilir denetimli pişirin).
- Beş adet yufkadan 20 tane çıkıyor buna nazaran materyalleri azaltıp çoğaltabilirsiniz.Deneyeceklere afiyet olsun.
Puf Puf Kabaran Çıtır Mı Çıtır Talaş Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















