Etli Çoban Turtası

Etli Çoban Turtası Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram kuzu eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 kase bezelye
  • 1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 2 su bardağı su
  • 3 âdet patates
  • 1 kahve fincanı süt
  • 2 yemek kaşığı labne
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kajun baharatı
  • 1 tutam muskat

Etli Çoban Turtası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuzu etimizi tavaya alalım.
  2. Üzerine zeytinyağı ve tuzu ekleyip pembeleşinceye kadar yüksek ateşte çevirelim.
  3. Pembe desen etlerimizin üzerine bir su bardağı suyumuzu dökelim ocağın altını kısıp suyunu çekesiye kadar bekleyelim.
  4. Eğer köpürme olursa köpükleri üzerinden alalım.
  5. Püf noktası kapağı hiç açmadan buhar ve suyla bir arada pişmesi etlerin.
  6. Soğanımızı ve havucu küp doğrayalım.
  7. Suyunu çeken kavrulmaya başlayan etlerimizin üzerine soğanlarımızı ek edelim.
  8. Soğanlarımız kavrulduktan sonra havuçlarımızı ek edip 3 dakika daha kavurma sürecini yapalım.
  9. Daha sonra salçaımızı ek edelim ve güzelce karıştıralım.
  10. Bezelyelerimizi ekleyelim bir tıp daha karıştıralım.
  11. Baharatlarınızı bir su bardağı ekledikten sonra, kapağını kapatıp kaynadıktan sonra altını kısalım. Orta denetim ederek, pişmesini bekleyelim. Şayet su az gelirse denetimli bir biçimde ekleyebilirsiniz. Yemeğimiz piştikten sonra altını kapatalım.
  12. Patateslerimizi haşlayalım. Haşlanan patateslerimizi soyalım.
  13. Bir kaba alıp üzerine sütümüzü ek edip ezelim. Ezdikten sonra labne ve tereyağını koyup ezme süreçlerine devam edelim.
  14. Yemeğimizi borcama alalım.
  15. Üzerine püre haline getirdiğimiz patatesi dökelim ve güzelce yaydıralım.
  16. Üzerine çizikler atalım.
  17. İsteğe bağlı olarak üzerine kaşar peyniri de koyabilirsiniz.
  18. 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  19. Pişen yemeğimizi fırından çıkartıp 15-20 dakika demlendirelim. Daha sonra sıcak servis edelim.

Etli Çoban Turtası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Yulaflı Salata
Kıymalı Taze Börülce Yemeği
Hurma Topları
Fındıklı Bardak Tatlısı
Bayatlamasına Fırsat Kalmayan Poğaça
Çıtır Tavuk
Hdabla | © 2025 |