Etli Çoban Turtası
Etli Çoban Turtası Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram kuzu eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 kase bezelye
- 1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kişniş
- 2 su bardağı su
- 3 âdet patates
- 1 kahve fincanı süt
- 2 yemek kaşığı labne
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kajun baharatı
- 1 tutam muskat
Etli Çoban Turtası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuzu etimizi tavaya alalım.
- Üzerine zeytinyağı ve tuzu ekleyip pembeleşinceye kadar yüksek ateşte çevirelim.
- Pembe desen etlerimizin üzerine bir su bardağı suyumuzu dökelim ocağın altını kısıp suyunu çekesiye kadar bekleyelim.
- Eğer köpürme olursa köpükleri üzerinden alalım.
- Püf noktası kapağı hiç açmadan buhar ve suyla bir arada pişmesi etlerin.
- Soğanımızı ve havucu küp doğrayalım.
- Suyunu çeken kavrulmaya başlayan etlerimizin üzerine soğanlarımızı ek edelim.
- Soğanlarımız kavrulduktan sonra havuçlarımızı ek edip 3 dakika daha kavurma sürecini yapalım.
- Daha sonra salçaımızı ek edelim ve güzelce karıştıralım.
- Bezelyelerimizi ekleyelim bir tıp daha karıştıralım.
- Baharatlarınızı bir su bardağı ekledikten sonra, kapağını kapatıp kaynadıktan sonra altını kısalım. Orta denetim ederek, pişmesini bekleyelim. Şayet su az gelirse denetimli bir biçimde ekleyebilirsiniz. Yemeğimiz piştikten sonra altını kapatalım.
- Patateslerimizi haşlayalım. Haşlanan patateslerimizi soyalım.
- Bir kaba alıp üzerine sütümüzü ek edip ezelim. Ezdikten sonra labne ve tereyağını koyup ezme süreçlerine devam edelim.
- Yemeğimizi borcama alalım.
- Üzerine püre haline getirdiğimiz patatesi dökelim ve güzelce yaydıralım.
- Üzerine çizikler atalım.
- İsteğe bağlı olarak üzerine kaşar peyniri de koyabilirsiniz.
- 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Pişen yemeğimizi fırından çıkartıp 15-20 dakika demlendirelim. Daha sonra sıcak servis edelim.
Etli Çoban Turtası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















