Cream Puff

Cream Puff Tanımı İçin Malzemeler

Pastacı kreması:

  • 1 litre süt
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 3 dolu yemek kaşığı un
  • 3 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti

Choux hamuru (profiterol hamuru):

  • 1 su bardağı un+ 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Çay kaşığının ucu ile tuz
  • 70 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yumurta

Kıtır hamur için:

  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 80 gram tereyağ
  • 1 su bardağı un

Cream Puff Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak krema hazırlanır. Vanilin ve krem şanti hariç tüm malzemeyi tencereye alıp daima karıştırarak pişirin.
  2. Krema ılındığında vanilin ve toz haldeki krem şantiyi ekleyip uygunca çırpın. Buzdolabına kaldırarak soğutun.
  3. 2. Etap olarak hamur hazırlanır. Un ve yumurta hariç tüm malzemeyi tencereye alıp kaynatın.
  4. Kaynadıktan sonra unu ekleyip güzelce yedirerek 3 dakika kadar karıştırın. Hamuru soğumaya bırakın.
  5. Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ekleyerek yeterlice karıştırın.
  6. 3. Basamak kıtır hamur hazırlanır. Materyalleri yoğurarak 2 yağlı kağıt ortasında ince bir formda merdane ile açılır ve buzluğa atılır.
  7. Hamuru sıkma torbasına alıp torbanın ucunu kesip yağlı kağıt serili tepsiye 3 parmak aralıklarla sıkılır.
  8. Kıtır hamuru dondurucuda çıkarıp bardak yardımı ile kesip profiterol hamuru üzerine yerleştirin.
  9. Önceden ısıtılmış 180° sıcak fırında kızarıp sertleşene kadar pişirin.
  10. Fırın kapağını birinci 30 dakika açmayın.
  11. Yaklaşık 35-40 dakika denetimli bir formda pişirin.
  12. Pişince krema sıkmalık üst kısmı kesip içerisine krema dolduruyoruz.
  13. Üstüne pudra şekeri, meyve yahut çikolata sosu dökebilirsiniz. Afiyet olsun🍄🌈.

Cream Puff Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlaç
Yeşil Mercimekli Bulgurlu Misket Köfte
Pofuduk Poğaça
Islak Kek
Kuymak (Mıhlama) Yapılışı
Pratik Süzme Mercimek Çorbası
Hdabla | © 2025 |