Kabak Çiçeği Cacığı (Yozgat Usulü)

Kabak Çiçeği Cacığı (Yozgat Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yahut yarım kilo kabak çiçeği
  • 1 adet soğan
  • 1 litre su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • Tuz

Kabak Çiçeği Cacığı (Yozgat Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kabak çiçeğinin kenarındaki diken görünümlü yeşil yerleri temizliyoruz.
  2. Daha sonra marul doğrar üzere çiçekleri doğruyoruz.
  3. Güzelce yıkadıktan sonra tencereye alıp üzerine bulguru koyarak uygunca haşlıyoruz.
  4. Suyunu çekmek üzereyken küçük bir tavada sıvı yağ ve soğanı yakıp salçayı ekliyoruz.
  5. Biraz da tuz ekliyoruz (onun ayarı size kalmış. ).
  6. Yaptığımız sosu yemeğin üzerine döküp biraz daha haşlıyoruz.
  7. Suyunu çeken ve bulgurları pişen cacığı kapatıyoruz.
  8. Bizim yöremizde yoğurdu biraz su ile karıştırıp ılıyan yemeğin üzerine dökerler dilerseniz o denli dilerseniz de yalnızca yoğurtla servis edebilirsiniz.
  9. Yoğurdun içine sarımsak koymayı da unutmayın. Deneyecek olan herkese afiyet olsun.

Kabak Çiçeği Cacığı (Yozgat Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı
Limonlu Haşhaşlı Kek – Glutensiz – Vegan
Bulgur Köftesi
Viral Tatlı Spoonful Tarifi (Kaşık Tatlısı)
Püf Noktalarıyla Fırın Sütlaç
Oklavasız Gözleme (Videolu)
Hdabla | © 2025 |