Sündürme (Giresun Yöresine Ait Çökelikli)

Sündürme (Giresun Yöresine İlişkin Çökelikli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı köy çökeleği (lor peyniri de olur)
  • 2 adet çırpılmış yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • Karabiber

Sündürme (Giresun Yöresine İlişkin Çökelikli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını eritelim.
  2. Üzerine çökelekleri ekleyelim.
  3. Tereyağında çökeleği eritelim bir iki çevirelim.
  4. Ardından yumurtayı ve tuzu ekleyip biraz karıştıralım.
  5. Kısık ateşte kapağı kapalı formda pişirelim.
  6. Son olarak üzerine karabiber ekleyelim.

Çökelek yöresel bir tat ve tadı şahane. Lor peynirli yumurta üzere düşünün.

Biz tavadan ekmeğe banarak yiyoruz denemelisiniz.

Sündürme (Giresun Yöresine İlişkin Çökelikli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Kek
Yöresel Turşu Kavurma (Karadenize Ait Mutlaka Deneyin)
Hazır Yufkadan Börek
Çok Lezzetli Az Zahmetli Cennet Çorbası
Ispanaklı Kek İle Magnolia Ve Pasta Yapımı
Patatesli Mercimek Köftesi
Hdabla | © 2024 |