Ekşili Mercimek Yemeği (Kara Şimşek)

Ekşili Mercimek Yemeği (Kara Şimşek) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Limon tuzu
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Nane
  • Tuz

Ekşili Mercimek Yemeği (Kara Şimşek) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yağda soğanı, akabinde biberi kavuralım. (önce soğanı sonra zeytinyağı koyalım yağımız yanmasın).
  2. Salçamızı ekleyelim biraz kavurduktan sonra mercimekleri ekleyelim.
  3. Domatesleri ekleyip kavuralım.
  4. Suyumuzu tuz,karabiber, nane ek edelim.
  5. Mercimeklerin pişmesine yakın eriştemizi ekleyelim.
  6. Son olarak ekşinizi ekleyip kapatalım afiyet olsun.

Ekşili Mercimek Yemeği (Kara Şimşek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fındık Kremalı Tiramisu
Janepeno Soslu Sucuk Ekmek
Ferahlatıcı Klasik Churchill (Çörçil) Tarifi
Elmalı Kurabiye
Nefis Çikolatalı Helva
Patates Püreli Çanak Köfte
Hdabla | © 2025 |