Margarinsiz Tatlı Kurabiye
Margarinsiz Tatlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un ( denetimli ekleme yapın)
- Yarım çay bardağı pasta süsü
Üzeri için;
- 60 gram sütlü çikolata
- 1 tatlı kaşığı yağ
Margarinsiz Tatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker, sıvı yağ ,yumurtayı homojen olacak formda karıştırın.
- Nişasta ,kabartma tozu ,vanilyayı ekleyerek kurabiye hamuru kıvamına getirelim.
- Son olarakta pasta süsünü ekleyerek yoğuralım.
- Uzun şeritler halinde yuvalayıp üç parmak kalınlığında keselim 170 derece fırında 15 dakika pişirelim.
- Mutlaka soğuyana kadar tepside kalsın.
- Benmari yordamı erittiğimiz çikolatayı pişen kurabiyelerimizin kenarına batırıp son aşamalıda tamamlamış oluyoruz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🥰.
Margarinsiz Tatlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












