Soğuk Ayran Aşı Çorbası (Farklı Yöntemle) (Videolu)
Soğuk Ayran Aşı Çorbası (Farklı Yöntemle) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı buğday
- Yarım su bardağından biraz fazla nohut
- Yarım su bardağı fasülye
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 litre su
Ayranı için
- 1.5 su bardağı yoğurt
- Aldığı kadar su (koyu seviyorsanız suyu biraz az ekleyin)
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı nane
Soğuk Ayran Aşı Çorbası (Farklı Yöntemle) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Buğday nohut ve fasülyeyi yıkayıp düdüklüye ekleyelim.
- Üzerine su sıvı yağ ve tuzu da eklyip ağzını kapatalım tam 1saat 15 dk düdüklüde pişirelim.
- Tedbir emelli 40 -45 dk pişince altını kapatıp bi denetim edelim dipine tutmasın diye pişme süreci tamamlanınca sulu kalırsa ağzı açık suyunu çekene kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim.
- Suyunu çekince soğumaya bırakalım.
- Ayranımızı yapıp içine katalım üzerine nane yakalım servis edelim afiyet olsun ❤️ ayrıntılı görüntüsü youtube var☺️.
Soğuk Ayran Aşı Çorbası (Farklı Yöntemle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










