Soğuk Ayran Aşı Çorbası (Farklı Yöntemle) (Videolu)

Soğuk Ayran Aşı Çorbası (Farklı Yöntemle) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı buğday
  • Yarım su bardağından biraz fazla nohut
  • Yarım su bardağı fasülye
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 litre su

Ayranı için

  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • Aldığı kadar su (koyu seviyorsanız suyu biraz az ekleyin)

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı nane

Soğuk Ayran Aşı Çorbası (Farklı Yöntemle) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Buğday nohut ve fasülyeyi yıkayıp düdüklüye ekleyelim.
  2. Üzerine su sıvı yağ ve tuzu da eklyip ağzını kapatalım tam 1saat 15 dk düdüklüde pişirelim.
  3. Tedbir emelli 40 -45 dk pişince altını kapatıp bi denetim edelim dipine tutmasın diye pişme süreci tamamlanınca sulu kalırsa ağzı açık suyunu çekene kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim.
  4. Suyunu çekince soğumaya bırakalım.
  5. Ayranımızı yapıp içine katalım üzerine nane yakalım servis edelim afiyet olsun ❤️ ayrıntılı görüntüsü youtube var☺️.

Soğuk Ayran Aşı Çorbası (Farklı Yöntemle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Limonata
Tavuklu Siron
Simit Tarifi
Meşhur Tire Köftesi Tarifi – İzmir’in Efsane Lezzeti (Videolu)
Pirinçli Yoğurt Çorbası
Kremalı Tereyağlı Patatesli Mantarlı Sote‍
Hdabla | © 2025 |