Soğan Mezesi
Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı toz sumak
- 1 yemek kaşığı isot(isteğe nazaran azaltıp eksiltilebilir)
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Soğan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanlar halka ve ince ince doğranır ve acısını alması açısından suda bir müddet bekletilir akabinde süzülür.
- Tüm materyaller doğranmış soğanın içine atılır ve karıştılır.
- Malzemeler dilendiği üzere eksiltilip fazla yapılabilir. Damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz:).
Soğan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







