Soğan Mezesi

Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz sumak
  • 1 yemek kaşığı isot(isteğe nazaran azaltıp eksiltilebilir)
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Soğan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanlar halka ve ince ince doğranır ve acısını alması açısından suda bir müddet bekletilir akabinde süzülür.
  2. Tüm materyaller doğranmış soğanın içine atılır ve karıştılır.
  3. Malzemeler dilendiği üzere eksiltilip fazla yapılabilir. Damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz:).

Soğan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Susamlı Simit Tarifi (Tuzlu)
Şanlıurfa Usulü Borani
Diyete Uygun Karalahana Sarması
İsveç Köftesi
Glutensiz Şehriye Pilavı
Nohut Tava
Hdabla | © 2025 |