Poşe Yumurta

Poşe Yumurta Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Su
  • 1 dilim ekmek
  • 1 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1 yemek kaşığı beyaz peynir
  • Dereotu (ince kıyılmış)
  • Çörek otu

Poşe Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir dilim ekmek kızartılır.
  2. Lor peynir, beyaz peynir, çörek otu ve dereotu bir kap içerisinde karıştırılır.
  3. Kızartılmış olan ekmek üzerine peynirli karışım eşit formda sürülür.
  4. Poşe yumurta için: küçük uzunluk bir tencerede su kaynatılır ve orta ateşe yerleştirilir.
  5. Su fokurdamasın, su içerisindeki baloncukların yavaşça su yüzeyine çıkması kafidir. Tencerenin çerisine sirke eklenir.
  6. Ayrı bir kabın içerisine yumurta kırılır.
  7. Yumurtanın sarısı ve beyazı dağılmamış olması gerekir.
  8. Suyun içinde çırpıcı ile bir girdap oluşturulur.
  9. Ayrı kabın içerisine kırılmış olan yumurta girdabın ortasına bırakılır. 3-4 dakika pişirilir.
  10. Poşe yumurtanın beyaz kısmı katı, sarı kısmı ise akışkan olmalıdır.
  11. Kevgir yardımıyla alınan yumurta bir peçete üzerine koyulur ve fazla sudan arındırılır.
  12. Sudan arındırılmış olan yumurta peynirli ekmek diliminin üzerine yerleştirilir.
  13. Bıçak yardımıyla yavaşça sarı kısmı akıtılır. Çabucak servis edilmesi gerekir aksi takdirde sarı kısmı akışkanlığını kaybeder.

Poşe Yumurta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Semizotu Turşusu
Enfes Ağlayan Pasta
Külahta Kek (40 Adet)
Çıtır Tavuk
Yaz Turşusu Çabuk Turşu
Spoonfull
Hdabla | © 2025 |