Poşe Yumurta
Poşe Yumurta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Su
- 1 dilim ekmek
- 1 yemek kaşığı lor peyniri
- 1 yemek kaşığı beyaz peynir
- Dereotu (ince kıyılmış)
- Çörek otu
Poşe Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir dilim ekmek kızartılır.
- Lor peynir, beyaz peynir, çörek otu ve dereotu bir kap içerisinde karıştırılır.
- Kızartılmış olan ekmek üzerine peynirli karışım eşit formda sürülür.
- Poşe yumurta için: küçük uzunluk bir tencerede su kaynatılır ve orta ateşe yerleştirilir.
- Su fokurdamasın, su içerisindeki baloncukların yavaşça su yüzeyine çıkması kafidir. Tencerenin çerisine sirke eklenir.
- Ayrı bir kabın içerisine yumurta kırılır.
- Yumurtanın sarısı ve beyazı dağılmamış olması gerekir.
- Suyun içinde çırpıcı ile bir girdap oluşturulur.
- Ayrı kabın içerisine kırılmış olan yumurta girdabın ortasına bırakılır. 3-4 dakika pişirilir.
- Poşe yumurtanın beyaz kısmı katı, sarı kısmı ise akışkan olmalıdır.
- Kevgir yardımıyla alınan yumurta bir peçete üzerine koyulur ve fazla sudan arındırılır.
- Sudan arındırılmış olan yumurta peynirli ekmek diliminin üzerine yerleştirilir.
- Bıçak yardımıyla yavaşça sarı kısmı akıtılır. Çabucak servis edilmesi gerekir aksi takdirde sarı kısmı akışkanlığını kaybeder.
Poşe Yumurta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






